Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Reparer gitaren - Gjør det selv

Reparer gitaren - Gjør det selv

Vi får mange spørsmål om magneter hver dag, og det er ikke alltid ting vi har hørt om, eller gjort beregninger på. Som for eksempel den dagen i juni 2017, da Ole ringte og ville kjøpe magneter til å reparere gitaren hans...

Teori er en ting - praksis er en annen. Selv om vi har mange beregningsmetoder og testscenarioer i workshopen, er det flott å bli kontaktet i etterkant og få beskjed om at prosjektet var fullstendig vellykket.

DIY-reparasjon av sprekk i gitar

Ole trengte noen magneter i forbindelse med en gitarreparasjon. Og han sendte oss disse bildene, som viser hvordan han har brukt hjemmelagde verktøy til å reparere sprekken i gitaren hans (totalt 3 magneter ble brukt - de ekstra magnetene på bildet kjøpte Ole til å lage flere verktøysett).

DIY-reparasjon av sprekk i gitar med magneter

Bilde 1: Gitaren sammen med magnetene, slik at du kan se størrelsesforholdet. Bilde 2 og 3: To magneter er plassert oppå hverandre. En skrue er satt inn gjennom begge magnetene, så de skrus sammen på trepinnen. Bilde 4: Den lille trebiten som skal reparere sprekken.

Se mer detaljert forklaring nedenfor under "instruksjoner".

Bilde 5 og 6: Verktøyet føres forsiktig ned gjennom snorene, og deretter plasseres en magnet på toppen av dekket som fanger den nedre magneten.

OBS! Pottemagneten på toppen av gitaren, som Ole holder mellom to fingre, legges med stålet vendt ned, da polene vender likt på magnetene, så hvis du vender siden med magneten ned, vil den frastøte magnetene på innsiden av gitaren. Siden vi skrev dette FAQ-innlegget har vi modifisert magnetene slik at de er kraftigere og at stålpotten er kraftigere, så vi anbefaler i stedet at du bytter ut den tredje magneten med en gummimagnet, så du oppnår et bedre magnetfelt og samtidig unngår riper.

Instruksjon til hvordan du utfører reparasjonen

Vi mottok følgende instruksjoner via e-post sammen med bildene:

På de vedlagte bildene har jeg vist hvordan jeg har laget et lite verktøy til å sette inn i gitaren. På utsiden er det en "dobbelmagnet". Her bruker jeg Ø25 magneter å lime noen få små klosser på innsiden av gitaren for å stabilisere sprekken i treverket. De ytre magnetene plasseres og holdes på plass og fører magnetene med treskaft, som er på innsiden til riktig sted hvor gitaren skal repareres. Klossen festes til magneten med litt dobbeltsidig teip, lim påføres og vips: plassert riktig og klemt fast.

Fordelen med treskaft

Fordelen med et treskaft fremfor f.eks. å velge en sterk stavmagnet er (i tillegg til prisen) at du kan begrense magnetismen til bare å sitte øverst hvor magneten er og ikke også i bunnen. Dette gjør den lettere å kontrollere, hvis du har noe magnetisk materiale (stål osv.) på gitaren, som kan plage når du skal plassere trebiten med magneten. I tillegg får du litt lengde på verktøyet, slik at du kan nå lenger inn i gitaren.

Alle produkter - Reparer gitaren - Gjør det selv

Vil du gjøre som Ole?

Du kan enkelt imitere Oles kunst. Han brukte 3 stk. Ø25 mm. nedsenkede pottemagneter til gitaren hans (vist ovenfor under produkter). Som vi skrev i teksten, anbefaler vi å bytte ut en magnet - den som skal være på toppen av gitarkroppen - med en gummimagnet.

Kanskje har gitaren din et litt tykkere cover? Da kan du med fordel gå opp litt i styrke og velge Ø32 mm. pottemagneter i stedet (også vist ovenfor).

Fordelen med å bruke forsenkede pottemagneter er at du kan skru dem fast i trepinnen som er en del av en del av gitarverktøyet. Med en senket skrue får du en flat overflate på magneten, slik at den er enkel å arbeide med (og ikke lager riper).

Hvis du heller vil lime to magneter på enden av verktøyet ditt, kan du velge en annen type magnet med 22 kg. bæreevne. F.eks. 2 stk. 60x5 mm. powermagneter satt oppå hverandre med bunnen limt på trepinnen.

Du finner alle supermagneter sortert etter styrke her.