Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Magnetisk Knivskinne

Magnetisk Knivskinne

Lag din egen knivmagnet

Vi får mange henvendelser om DIY knivmagneter, så vi har laget en video om det. Det beste tipset til å lage din egen knivmagnet er at det skal være minst mulig avstand mellom knivene og magneten, dvs. hvis du har muligheten til å frese et spor eller en lomme i materialet, knivene skal henges på, gir det det beste resultatet, og mindre avstand krever mindre bæreevne, som gjør prosjektet billigere. Du kan også sette magneter direkte på knivene - du trenger ikke ha et stykke tre, kork eller flis i mellom.

Se vår DIY-video (på dansk) om magnetiske knivskinner her:

(Vil du heller lese om knivmagneter enn å se videoen? Se nederst på siden).

Våre mest solgte magneter til knivholdere er skivemagneter str. 15x8 mm. og blokkmagneter str. 20x20x5 mm. Og til de største prosjektene (for kokker og produsenter av knivholdere) selger vi flest i størrelse. 25x7 mm.

I de fleste tilfeller kan du bore hull/lommer på baksiden av f.eks. en trelist og lime magneter i hullene. Hullene må ikke gå helt gjennom, for man skal ikke kunne se magneter forfra. Husk likevel at magnetenes styrke avtar avhengig av avstanden mellom kniven og magneten.

En god tommelfingerregel er at magnetens bæreevne forverres med 30% ved 2 mm. avstand mellom kniv og magnet. Ved 5 mm. avstand, er vi nede i 8% av den opprinnelige bæreevnen, målt under direkte trekk.

Eksempler på avstand

15x8 mm.:

  • Bæreevne under direkte trekk: 6,7 kg
  • Bæreevne under direkte trekk m/2 mm. tre: 2,0 kg
  • Bæreevne under direkte trekk m/5 mm. tre: 0,5 kg

25x7 mm.:

  • Bæreevne under direkte trekk: 12 kg
  • Bæreevne under direkte trekk m/2 mm. tre: 4,0 kg
  • Bæreevne under direkte trekk m/5 mm. tre: 1,5 kg

Alt avhenger av avstanden mellom magneten og kniven. Vi anbefaler en maksimal avstand på 3 mm. mellom magnet og kniv. Normalt er 1 magnet pr. kniv nok, men det er også mulig å bygge en knivholder med 2 magneter ovenfor hverandre i en loddrett linje, slik at selv tunge kokkekniver kan sitte fast uten problemer, dermed er det to holdepunkter pr. kniv.

 

Magnetisk kalkulator - knivskinne

Hva du skal gjøre:
Mål avstanden mellom kniv og magnet (tykkelse på tre/flis/plate/stoff - avstand etter eventuell fresing), og skriv inn målingen i mm. Skriv deretter inn vekten av kniven og trykk på BEREGN. Så får du styrkebehovet og kan velge de ideelle magnetene til knivskinnen din.
5 mm
1 mm
10 mm
250 g.
1 g
500 g
Styrkebehov:
0 kg
Velg ideelle magneter her

Alle produkter - Magnetisk Knivskinne

Lag din egen knivholder med magneter

Hvis du heller vil lese enn å se videoen:

Du kan lage en knivmagnet av et stykke tre, men det kan også være kork, fliser eller plast. Prinsippet er det samme, men et veldig godt tips er at det skal være så lite mellomrom mellom magneten og kniven som mulig. Dette betyr at hvis du har muligheten til å senke magnetene ned i materialet, akkurat som på test-treet som vises i videoen, så vil det være veldig bra for både lommeboken din og når det kommer til å kunne "styre" magnetene.

Ytterst er testtreet 1 cm. tykt, mens i nedsenkingen er det bare er 3 mm. avstand mellom kniv og magnet.

Vår mest solgte magnet til knivholdere er en 20x20x5 mm. blokkmagneter av neodym, og de har en bæreevne på ca. 6 kg. under direkte trekk. Som du kan se i videoen, kan magneten lett bære kokkekniven, til tross for avstanden og den dermed senkede magnetismen i forhold til den tunge kniven - det samme gjelder naturligvis for mindre kniver.

Hvis du velger å ikke senke magnetene dine ned i treet (eller et annet materiale), kan du se i videoen hvorfor det er en dårlig idé med 1 cm. avstand mellom kniv og magnet: en neodymmagnet på 20x10 mm. med en bæreevne på ca. 11 kg. (en veldig kraftig magnet) kan ikke holde kniven oppe. Dette er fordi - i tillegg til avstanden - er det så mye vekt nedover fra kniven, som yter så stort et indirekte trekk på magneten, at magneten med en styrke på 11 kg. ikke er nok mot trekket og avstanden.

Du trenger ikke et stykke tre eller annet for å kunne lage en knivholder hjemme. Du kan også bare sette en magnet på kjøleskapet, kjøkkenviften, et stykke stål eller på en annen magnetisk overflate, og deretter sette kniven direkte på magneten. Videoen viser en 10x10x10 mm. magnet med en bæreevne i underkant av 4 kg., og den kan bære kokkekniven fra videoen som veier 0,5 kg., selv om det ytes et stort nedadgående trekk på magneten (indirekte).

Du kan også enkelt velge en mindre magnet og henge knivene i den direkte. Husk bare at magneter har en tendens til å følge det som er mest magnetisk, og i dette tilfellet er knivbladet langt mer magnetisk enn f.eks. kjøleskapet, så derfor følger magneten med kniven. Det er derfor en veldig god idé å velge en magnet som har god størrelse, slik at det er lett å ta av kniven og sette magneten tilbake på kjøleskapet.

Knivmagnet med direkte kontakt

Vi har blitt tipset av en kunde via Pinterest, som laget en Knivholder med direkte kontakt mellom magneten og knivene, slik at han kunne nøye seg med mindre styrke, og gjøre prosjektet mye billigere og enklere enn med et stykke tre eller lignende. Se løsningen her, hvor det brukes nedsenkede Ø13 mm. potmagneter med skrue hull

lag en magnetisk løsning til kniver med usynlige magneter

Det ser fint ut fordi du ikke kan se magnetene - det ser ut som knivene svever på veggen, og det detter et minimalistisk preg til kjøkkenet.

Pottemagnetene skal bare skrus fast i veggen - ingen tørketid eller noe - du kan begynne å bruke de med en gang.

Du kan også velge noen kraftigere magneter, men det er ikke nødvendig med mindre knivene dine veier over 500 gram pr. stk. En kraftigere magnet vil bare gjøre det enda vanskeligere å ta knivene ned fra veggen, og de vil gi et større "slag" mellom magneten og kniven, som kan resultere i riper på knivbladet og raskere demagnetisering av magneten. Heldigvis er det råd å hente hvis magnetene din blir sløv, da de noen ganger kan magnetiseres igjen ved å stryke en annen neodymmagnet over de sløve magnetene. Dermed retter polene seg igjen.

Hva trenger jeg?

For å oppsummere: Hvis du lager en Knivholdere med tre, eller lignende foran magnetene, beregn tap av styrke etter tabellen ovenfor. Også trenger du magneter som er veldig sterke.

Hvis du vil skru magneter i veggen, velg pottemagneter ettersom det beskytter magnetene mot direkte slag fra knivene, og noen som har litt høyde slik at du faktisk kan ta tak i knivhåndtaket. Se løsningen ovenfor (bilde).

Og til sist; hvis du vil lime magneter på veggen, gå etter en magnet som har litt høyde slik at håndtaket på knivene ikke bøyes. Også må du finne en måte å beskytte magnetene mot direkte slag. For eksempel kan du lime et stykke filt oppå magnetene der knivene treffer, eller du kan velge en gummimagnet, som også tåler slag. Les mer om, hvordan du limer magneter HER. Du trenger en spesiell type lim, og litt litt finkornet sandpapir.

OBS! LES TEKSTEN ØVERST PÅ SIDEN FØR DU VELGER MAGNETEN!

Hvis du har spørsmål til oss om knivmagneter, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på e-post eller telefon.