Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Lag dine egne kjøleskapsmagneter

Lag dine egne kjøleskapsmagneter

Lag dine egne kjøleskapsmagneter ganske enkelt med ferrittmagneter og supermagneter.

Vi har valgt å bruke supermagneter til prosjektet vårt, og vi har brukt følgende materialer til å lage våre kraftige hjemmelagde magneter:

  • 6 mm x 2 mm neodymmagneter
  • 10 mm x 10 mm x 1 mm neodymmagneter
  • Fimo-kitt i forskjellige farger
  • UHU 2-komponent lim

Vi kjøpte Fimo-kitt i mange forskjellige farger i Panduro Hobby, også begynte vi å forme ugler, juletrær og julegaver, som vi ønsket å lage til hjemmelagde kjøleskapsmagneter.

Vi brukte størrelse 6 x 2 mm. supermagneter, ettersom vi ønsket noen kraftige magneter, som enkelt kunne holde en pizzameny på plass. Du kan enkelt velge mindre magneter med mindre bæreevne, hvis hensikten bare er å holde et stykke papir hengende på kjøleskapet. Med 6x2 magneter har vi oppnådd en bæreevne på ca. 600 gram utover til vekten til figuren.

Først formet vi fantasifigurene våre av Fimo-kitt. Så gjorde vi et lite inntrykk av magnetene på baksiden av figurene, slik at det var et lite "hull" i riktig størrelse vi kunne plassere magneten i etterpå. Så bakte vi fimofigurene i ovnen på 130 grader i ca. 20 minutter - uten magneter, da de bare tåler opptil 80 grader. Når figurene hadde blitt avkjølt, blandet vi limet, i følge Instruksjonene nedenfor, og la magneter i hullet på baksiden. Etter en tørketid på 1 dag var magnetene klare til bruk. Både barn og voksne kan være med på å lage hobbymagneter. OBS! Imidlertid skal lim og magneter behandles av en voksen eller under nøye tilsyn av voksne, da lim og magneter ikke er leker.

Instruksjoner til blanding og bruk av 2-komponent UHU-lim

To forskjellige limtuber inkluderes, og må må blandes etter forholdet 1:1. I tillegg følger det med en liten blandeskål, en rørepinnen og et lite stykke fint sandpapir.

Bland ønsket mengde lim med den lille rørepinnen ved romtemperatur. Puss magnetene ganske lett på den ene siden som skal limes (litt som med en hudskraper) - ikke puss hull i magnetenes nikkelbelagte overflate. Tilfør deretter lim på den ene overflaten og press de to delene sammen. Det er viktig at den rillede overflaten vender mot limet slik at limet har noe å gripe tak i. Hvis overflaten til magneten er helt glatt, vil ikke limet klistre seg like godt. La tørke ved romtemperatur i ca. 1 dag. Da kan ikke de to tingene tas fra hverandre igjen.

Hvis magnetene skal fange opp en annen magnet, må du være oppmerksom på magnetenes nord-/ sydpoler slik at de ikke frastøter hverandre. Dette er ikke aktuelt hvis magnetene skal henges opp på en magnetisk overflate.

Du kan også bruke UHU Max Repair - det skal ikke blandes.

Alle produkter - Lag dine egne kjøleskapsmagneter

Kreativ Halloween - Lag magneter av Fimoleire

Hannah har vært i det kreative hjørnet og laget (u)hyggelige magneter til Halloween. Og det er faktisk ikke så vanskelig å lage dine egne kjøleskapsmagneter. Vi har brukt følgende materialer til halloweenmagnetene:

  • Supermagneter (6 × 2 mm.)
  • Fimo-kitt i forskjellige farger
  • UHU 2-komponent lim
  • Tannpirker, til å lage små detaljer

Først formet Hannah figurene og laget alle detaljene med en tannpirker. Deretter laget hun et avtrykk av en magnet på baksiden av fimo-figuren - der magneten skulle limes på - fordi det er lettere å lime en magnet på til sist, når det allerede er et avtrykk på magneten. Magnetene må ikke komme med inn i ovnen, da de ikke tåler de høye temperaturene.

Så ble figurene bakt i ovnen UTEN magneter, ved 110 grader, i 20 minutter.

Da figurene var ferdige i ovnen, ble de avkjølt for å endelig få en supermagnet limt i avtrykket på baksiden av figurene.

Det er litt av et “klissete prosjekt” å bruke to-komponent lim. Men det er et sterkt lim, og det er viktig å ha et godt lim når du limer supermagneter. Heldigvis tar limet lang tid å tørke, slik at du kan vaske fingrene grundig etter bruk uten å få limet fingrene fast i noe.

Tips: Puss magneten lett med finkornet sandpapir før du limer - ellers vil ikke limet klistre seg.

Baketiden avhenger av størrelsen til figurene. Fimo leire skal alltid stekes i 10-30 minutter i en ovn (uten varmluft).