Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Kraftigere tråkkfrekvensmagnet - Kadensmagnet

Kraftigere tråkkfrekvensmagnet - Kadensmagnet

Visste du at du kan skifte magneten til sykkelcomputeren din? Det kan du - og til og med med en magnet som er kraftigere og holder bedre enn den originale kadensmagneten som er standard og medfølger sykkelcomputeren din.

Løsningen er denne magneten

Vi vil gjerne lære deg alt om magneter, men du får bare løsningen her, hvis du ikke har tid til å bli en ekspert på magneter i dag - så kan du bruke tiden til å sykle i stedet.

Bytt sykkelmagnetene dine selv

Så snart sykkelsesongen er her, får vi mange morsomme oppgaver som handler om magneter og sykler. En tilbakevendende ting er de magnetene som brukes til å måle fart - magneter montert på eikene til hjulet og magneter til tråkkfrekvensmåling (magneter montert på pedalarmen). Den lille magneten som følger med når du kjøper en sykkelcomputer, kan du enkelt bytte ut selv hvis den ruster eller du mister den. Fartmagnetene kan også komme for langt unna sensoren, så der kan det også være en fordel å bytte standardmagnetene ut med kraftigere magneter.

Forskjellen mellom original cadence magnet fra Garmin og Magnordic magneten.

Ovenfor kan du se forskjellen mellom den originale tråkkfrekvensmagneten (den til høyre) og vår (den til venstre). Den fra Magnetz & Magnordic er kraftigere. Den har ikke rillene på siden som den originale sykkeldatamagneten har, men det gjør bare en forskjell hvis du har våte fingre - ellers er de begge enkle å skru på med sine utvendige gjenger. Det er derfor enkelt å skifte ut magneten.
Hvis du mister eller knekker den lille spenneplaten som følger med originalen, har vi også et tips til det: Du kan enten kjøpe et nytt originalt plastdeksel, eller du kan skrive det ut selv med en 3D-skriver. Tegningen ligger på Thingiverse.com - søk etter cykelmagnet.

Alle produkter - Kraftigere tråkkfrekvensmagnet - Kadensmagnet

Slik gjør du

Magneten skal settes sammen med en spenneplate i plast, på en av sykkeleikene på bakhjulet. Det første bildet viser originalsettet fra Garmin:

Orginal tråkkfrekvensmagnet fra Garmin til sykkel.

Det andre bildet (nedenfor) viser en sammensetning av vår Ø13-magneten og en 3D-printet spenneplate - men den fungerer like bra med den original platen. Dette er bare for å vise deg at begge er mulig:

Cadencemagnet Ø13 fra Magnordic og 3D printet spenneplate på sykkel.

Flere forbedringer med magneter?

Du kan også sette en tråkkfrekvensmagnet på pedalarmen. Vi anbefaler en 22x6 mm. gummimagnet til dette, ettersom det er vår bestselger til pedalarmene. Da slipper du å feste strips rundt sykkelen - ikke fordi det ikke også fungerer, men magneter er bare mye mer elegant, og de gir mer energi og varer lenger.

I tillegg har vi fått tilbakemelding om at de vanlige magnetene til pedalarmen pleier å bli for varme i sommervarmen, og at det fører til periodiske avbrudd i løpet av sykkelturen. Det kan unngås med disse gummimagnetene. Vi må imidlertid legge til at vi ikke har forsket på det selv, så dette er utelukkende basert på hva våre kunder har sagt.

OBS! De fleste pedalarmene er laget av aluminium (som ikke er magnetisk). Derfor er magneten festet til pedalskruen, som vanligvis er laget av magnetisk metall. Men hvis pedalskruen også er laget av aluminium, må du feste magneten med lim eller med strips.

Slik ser det ut med standardutstyr til sykkelcomputeren din:

Cadancemagnet fra Garmin - standardutstyr

Og slik kan det se ut med en sterk gummimagnet:

Gummimagnet fra Magnordic på sykkel.

Vil du vite mer om sykkelmagneter?

Vi tester gjerne for deg, så ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp med å løse magnetiske utfordring til sykkelen din. Vi er klare i kundeservice hver ukedag fra 9-16.