Bestill på hverdager før 14:00 - da sender vi varene dine samme dag

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Insektnett til døren med magneter

Insektnett til døren med magneter

Vår og sommer betyr at det blir varmt både ute og inne. Det er derfor viktig å unngå at forskjellige insekter, mygg og fluer kommer inn. Her vil vi fortelle litt om Jørgen, som har holdt på med sitt eget myggnettprosjekt.

Jørgen trengte et myggnett med magneter til døren i bobilen hans (Volkswagen Sambabuss). Her skulle det være mulig for ham å åpne og lukke insektsnettet, slik at han enkelt kunne gå inn og ut. Om natten vil de også gjerne kunne få frisk luft inn gjennom skyvedøren, uten å bli spist opp av mygg. For Jørgen ville det derfor være en god løsning å lage en magnetisk lukkemekanisme på midten av myggnettet.

Vi anbefalte derfor Jørgen å bruke våre stavmagneter i 3x20 mm. Disse magnetene er spesielle, fordi magnetismen sitter aksialt (på sidene) i motsetning til alle våre andre stavmagneter. Denne typen stavmagneter passer til dette insektsnettet, som er åpent i midten. Bæreevnen til denne magneten er så mye som 1,2 kg., og dermed passer den til et myggnett som er ca. 1 mm. i tykkelse.

Gjør som Jørgen: lag et myggnett til døren med magneter

Jørgen hadde kjøpt et nett og klippet det, slik at det passet målene til skyvedøren i bobilen hans. Jørgen lagde myggnettet ved å bruke ca. 15 stavmagneter på hver side, dvs. Det ble brukt 30 stykker til sammen. En kil ble deretter sydd fast i nettet, med en symaskin. Etter å ha sydd brukte han vekselvis en magneter og grillpinner av tre. Avstanden mellom hver magnet var ca. 7 cm, og imellom dem var det plassert trepinner, for å rette ut nettet. Du kan også bruke andre ting du vil bli kvitt (det var bare det Jørgen selv hadde tilgjengelig).

Det ferdige myggnettet ble omtrent 105 cm. i bredde og 135 cm. i lengde. Du kan enkelt forstørre eller forminske avstanden mellom magnetene på ditt eget myggnett, avhengig av hvor stort myggnettet skal være.

Jørgen valgte å ikke sy eller lime magnetene, slik at magnetene lett kunne tilpasse seg de på den andre siden.

slik lager du insektnett til døren med magneter

Årsaken til at Jørgens myggnett fungerer veldig godt, skyldes delvis at det var en magnet på hver side i bunnen, og at blybånd ble sydd langs kanten av bunnen for å rette det ut (blybånd brukes også blant annet til å rette ut dusjgardiner). Resultatet ble derfor et myggnett, som hadde en mer fast ramme, og ligner de man kan kjøpe i butikkene.

Jørgen kom forbi med det magnetiske myggnettet, og det var veldig profesjonelt laget. Vi måtte derfor lage en liten video. Her vil du se hvor enkelt magneter tiltrekker hverandre og lukker nettet perfekt sammen i midten.

Jørgen hadde fått moren til å sy insektsnettet med en symaskin. Slik kan du også enkelt nå målet. Det krever bare litt syferdigheter, et myggnett og noen magneter, så er du godt på vei.

Oppheng av myggnett til døren

Jørgen har ennå ikke hengt opp myggnettet. Planen hans er å henge opp myggnettet med et trykklås i bobilen. Som utgangspunkt vil det se mer estetisk ut i en volkswagen sambabuss, å bruke en trykklås, og derfor forstår vi godt at Jørgen velger denne måten. Hvis utseende ikke er viktig for deg, kan en borrelås være en god løsning.

Alle produkter - Insektnett til døren med magneter

Skal du lage et myggnett selv?

Hvis du skal lage ditt eget magnetiske myggnett til døren, kan du alltid be oss om hjelp til valg av magneter eller magnetbånd. Du kan bruke begge deler, hvis du skal holde insektene ute. Enten du har din egen folkevogn, bobil eller en annen biltype, har vi mye kunnskap som vi gjerne vil dele. Vi vil gjerne hjelpe deg videre med prosjektet ditt, så du kan alltid ringe oss eller stille spørsmål via e-post eller i chatten. Vi er selv nysgjerrige og interessert i magnetiske gjør-det-selv-løsninger.

Myggnett som ikke kan lukkes på midten

Hvis du ikke vil lage et myggnett som kan åpnes og lukkes på midten, kan vi anbefale at du leser vår FAQ med 2 guider til myggnett. Disse er basert på et myggnett, som kan tas av og på vinduet eller døren.