Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

 1. Forside
 2. Hjemmelagde kjøleskapsmagneter

Hjemmelagde kjøleskapsmagneter

I denne guiden vil vi fortelle deg hvordan du kan lage korker om til hjemmelagde kjøleskapsmagneter. Vi har vært i gang med å teste både supermagneter og magnetbånd i dette DIY-prosjektet, og kan derfor gi deg de beste anbefalingene.

TIPS: Du kan resirkulere korker fra øl- og brusflasker, som virkelig kan gi kjøleskapet eller oppslagstavlen et pent utseende. Du kan også vende korkene, slik at du kan putte små bilder inni dem. Det er opp til deg.

Tips: små supermagneter er helt klart det foretrukne valget - men magnetbånd kan i noen tilfeller lett brukes. Vi må nok forklare hvorfor dette er tilfelle.

Vi har laget en liten video som enkelt viser hvor lett det er å lage sine egne kjøleskapsmagneter av korker:

Hva trenger du?

 • Supermagneter eller magnetbånd
 • Saks eller kniv
 • Korkpropper (eller noe annet du kan fylle med)
 • UHU Max Repair Superlim (20g.)

Hvilke magneter skal jeg velge?

Til korkene testet vi både supermagnet 6x2 mm., supermagnet 10x2 mm. og magnetbånd i 19 mm. med selvklistrende. Her testet vi både ved å plassere magneten eller magnetbåndet foran (der logoen er) og på baksiden, med et stykke kork inni.

Resultatet av testen var klart: 6x2 mm. var det beste alternativet! Styrken på 680g. er perfekt til prosjektet. Enten du plasserer magneten på forsiden eller baksiden av korken, er magneten ikke for sterk og kunne lett holde noen papirbiter. Velg bare supermagneter 10x2 mm. hvis du trenger å bruke de nye korkmagnetene til å holde mange papirbiter oppe. Bæreevnen er ca. 1,2 kg. dvs. du får nesten dobbelt så mye styrke som om du hadde valgt 6x2 mm-magnetene. Magnetbåndet (19mm.) var veldig svakt til å bli brukt på baksiden med et stykke kork mellom, men fungerte fint foran. Du kan enkelt bruke de andre magnetene - det kommer an på om du skal å bruke forsiden eller baksiden av korken.

Hvorfor ikke ferrittmagneter? Sammenlignet med supermagneter og magnetbånd er ferrittmagnet mer skjøre og kan derfor lettere gå i stykker. Dermed falt valget på supermagneter og magnetbånd.

Hvis du trenger å bruke korkene til glasstavlen din, bør du helst ha magneter med en bæreevne på min. 2,5 kg.

Slik lager du korker om til kjøleskapsmagneter

Vi har beskrevet begge metodene, da det er forskjell på å bruke forsiden eller baksiden av korken. Vi beskriver her metodene utelukkende ved bruk av lim og magneter - da det var den beste metoden.

Glatte overflater som skal limes, må først pusses med finkornet sandpapir. Dette betyr at magneten og korken må pusses før du begynner.

Selv synes vi at det ferdige resultatet ble veldig bra. Derfor skal du ikke gå glipp av et bilde av våre nye korkmagneter til kjøleskapet:

Slik lager du korker om til kjøleskapsmagneter

Alle produkter - Hjemmelagde kjøleskapsmagneter

Metode 1: bruk forsiden av korken

Når forsiden brukes, må fordypningen i korken fylles slik at det er direkte kontakt med den magnetiske overflaten. Her har vi brukt et stykke kork som fyll. Hvis du ikke har en gammel vinkork, kan du enkelt bruke noe annet, f.eks. et treverk.

 1. Start med å klippe korkene slik at du får biter, som hver er 3-4 mm. i tykkelse. Her er det viktig å bruke en skarp kniv (f.eks. en brødkniv). Du skal sørge for at det er det ca. 1 mm. til kanten, etter at du har plassert korken.
 2. Påfør nå en klatt lim på korken og trykk et stykke vinkork ned. La det tørke litt (helst 5 min.)
 3. Tilføy nå litt lim på vinkorkbiten og plasser magneten forsiktig med enten en pinsett eller fingrene. Hvis du har brukt fingrene, skynd deg å vaske dem godt med såpe slik at du ikke får limrester på dem.
 4. Legg nå dine nye kjøleskapsmagneter vekk og vent ca. 24 timer før du bruker dine nye korkmagneter.

Metode 2: bruk baksiden av korken

 1. Klipp ut favorittbildene dine slik at de er 3 cm i diameter. Det passer perfekt til størrelsen på en standard kork fra de fleste flasker med øl og brus.
 2. Påfør nå en klatt lim på korken og trykk bildet ned (uten å ødelegge det). La det tørke i ca. 5 minutter før du fortsetter.
 3. Snu korken og sett en klatt lim på forsiden. Bruk gjerne en pinsett for å unngå å få lim på fingrene.
 4. La korkene ligge i rundt 24 timer før du fester dem på oppslagstavlen eller kjøleskapet.

De ferdige kjøleskapsmagnetene av korker

Du kan henge de ferdige kjøleskapsmagneter av kork på nesten alle magnetiske overflater, og de faller heller ikke ned hvis du smeller med kjøleskapsdøren. Hvis du ønsker å lage hjemmelagde kjøleskapsmagneter selv, kan du alltid spørre oss om råd. Vi er selv veldig interesserte og nysgjerrige på nye magnetprosjekter.