Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Heng julepynt opp med magneter

Heng julepynt opp med magneter

Det er mange som ikke vet at julepynt kan henges opp med magneter hjemme. Du har definitivt flere overflater som er magnetiske - også uten at du vet det (vi tenker ikke på kjøleskapet ditt her). Vi har dekorert kontoret selv, og vil gjerne dele våre erfaringer. Vi håper du kan bli inspirert til å begynne å bruke magneter til nissene, julekulene eller hva enn det måtte være. Vi kommer her med 3 ideer til hvordan man kan henge opp julepynt.

Heng julepynt på undersenkede skruer

Julepynten vår veier ikke så mye (maks 30 g.), så vi har ikke brukt særlig kraftige magneter. Det kan være lurt å finne ut hvor mye juledekorasjonen din veier, da det kan ha betydning for hvilke magneter du kan bruke.

I taket eller på veggene kan du være heldig at du har forsenkede skruer. Du kan se dem. Hvis skruehodet er 1-3 mm. fra veggen eller taket kan du faktisk få hengt opp juledekorasjonen din der. Skruehodet er magnetisk, men det krever at magneten kan nå det. Derfor må ikke skruen sitte for langt inne i veggen eller taket.

Du kan gjøre dette med både krokmagneter og små sterke supermagneter. Vi har f.eks. hengt grankonglene våre fra taket med en Ø10 krokmagnet. Krokmagneter er lettest å henge opp i taket, så det er vår anbefaling her. På bildene nedenfor kan du se hvor fint gullhjertene våre er hengt opp med supermagneter 10x2 mm.

Heng julepynt på undersenkede skruer

Sett julepynt på lampene dine

Noen lamper er laget av metall - eller deler av dem kan være laget av metall. Metall er magnetisk, og gir deg en åpenbar mulighet til å henge opp julepynt. Du kan enten bruke en krokmagnet eller en supermagnet til formålet. Her kan du se hvordan vi har hengt opp en julekongle med en krokmagnet:

julepynt på lampene med magneter

Heng julepynt i vinduskarmen

Du kan gjøre mer enn bare å sette nisser i vinduskarmen. Noen vinduer har en magnetisk ramme, som betyr at dine juletrekurver kan festes med en magnet. Her kan både en krokmagnet eller en flat supermagnet gjøre jobben. Bare se resultatet man kan oppnå med grankongler:

heng julepynt i vinduskarmen med magneter

 

Alle produkter - Heng julepynt opp med magneter

Hva om jeg ikke finner en magnetisk overflate?

Hvis du ikke finner et eneste sted som er magnetisk, har vi fortsatt et lite triks til deg som vil henge julekulene opp med magneter. Her kan du sette en metallplate med lim på veggen, eller i taket (gjelder kun en flat overflate). La den sitte der i ca. 24 timer. Ikke bare en dag. Bruk deretter en magnet til å feste julepynten.