Bestill på hverdager før 14:00 - da sender vi varene dine samme dag

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside

Sikkerhet: Ferrittmagneter

Sikkerhetsinfo om ferrittmagneter: Les dette før du kjøper en ferrittmagnet!

Magneter er farlige for barn

Barn tiltrekkes ofte av magneter - spesielt fargerike magneter. Noen ganger ser de til og med ut som ekte mat eller godteri, som øker risikoen for at barn putter magnetene i munnen og svelger dem. Hvis man svelger flere magneter på en gang, kan de sette seg fast i tarmsystemet og forårsake stor skade på kroppen. Så husk: magneter er ikke leker! Og sørg for at små barn ikke leker med magneter.

Magneter og elektronisk utstyr

Magneter må alltid holdes på sikker avstand fra elektronisk utstyr som pacemakere, høreapparater og mobile enheter. Ferrittmagnet er ikke like kraftige og skader sannsynligvis ikke utstyr, men neodymmagneter er veldig kraftige og utgjør en risiko. For å være på den sikre siden anbefaler vi at du alltid holder begge typer magneter borte fra elektronisk utstyr.

Ikke til klær

De har en litt kjedelig mørkegrå farge, og kan smitte av seg hvis du gnir noe mot dem. Derfor er ferrittmagnet ikke egnet til klær, for eksempel som navneskilt.

Belegg og karakter

Ferrittmagneter har ikke belegg. Overflaten er ujevn og kantene kan være bulkete. Imidlertid påvirker ikke de ujevne kantene magnetenes bæreevne.

Ferrittmagneter contra neodymmagneter

Mange neodymmagneter er kraftige nok til å demagnetisere, eller til og med endre polene til ferrittmagneter. Derfor må du alltid oppbevare ferritt og neodymmagneter separat - minst 22 mm. fra hverandre.

Transport av ferritt

Magneter skal alltid pakkes trygt ned ved transport. Ferrittmagneter har relativt svake magnetfelt og er enkle å beskytte. Det skal mer til for å beskytte neodymmagneter under transport.

Ferritt- og neodymmagneter må alltid transporteres med en avstand på minst 22 mm. fra hverandre (imidlertid anbefaler vi 30 mm.). Hvis avstanden ikke blir overholdt, kan neodymmagnetene demagnetisere eller til og med endre polene til ferrittmagnetene.

Knekker lett

Ferrittmagneter kan knekke hvis de utsettes for vedvarende press. Hvis magneter knekker eller splinter, kan det skade personene i nærheten.

Tap av magnetisme

Verken ferritt- eller neodymmagneter mister magnetismen av seg selv. De demagnetiseres bare hvis de utsettes for eksterne faktorer, som høy varme eller kraftige magnetfelt.

Avvik i størrelse

Høyden varierer i størrelse med +/- 0,1 mm. Bredden og lengden derimot varierer med opptil 2%, men min. 0,1 mm.

Temperatur

Ferrittmagneter kan brukes ved temperaturer mellom -40 og 250 grader (til sammenligning kan vi fortelle at de fleste neodymmagneter mister magnetismen sin ved temperaturer på +80 grader).

Utendørs bruk

Ferrittmagneter er rustbestandige og egner seg derfor til utendørs bruk.

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om magneter? Nøl ikke med å kontakte oss.