Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

 1. Forside
 2. 2 guider til myggnett med magneter

2 guider til myggnett med magneter

Vi har mottatt en rekke henvendelser fra dere, om ikke vi kunne lage noen gjør-det-selv-guider til mygg og fluenett med magneter til vinduet. Og selvfølgelig vil vi dele vår kunnskap og hjelpe dere med å unngå sommerens insekter ved hjelp av et myggnett. Hos Magnetz elsker vi DIY-magnetprosjekter til hjemmet eller arbeidsplassen.

Vi har derfor testet to metoder:

 1. Myggnett m/sying, og
 2. Myggnett u/sying

Den beste metoden ville være å sy i myggnettet, så du er sikker på at nettet blir sittende der det skal være. Her vil vi vise deg hvordan du enkelt kan lage et fleksibelt myggnett til vinduet med magnetbånd, som gjør det enkelt å åpne og lukke vinduet og å fjerne myggnettet etter behov.

Metode 1: myggnett m/sying

Her trenger du:

 • Selvklistrende magnetbånd i 19 mm
 • Insektnett eller tyll (kjøpt i en stoffbutikk på metermål)
 • Knappenåler
 • Linjal eller målebånd
 • Papp

materialer til myggnet med magneter.

Slik gjør du trinn for trinn

Start med å måle vinduet ditt i høyden og lengden, slik at du vet hvor mye myggnett du trenger. Legg til min. 19 mm. ekstra stoff i både lengde og bredde, slik at du kan sy en kil eller en flott avsluttende kant.

Det beste ville være om du først tegnet vinduskarmen på et stykke papp, slik at du kunne unngå å skjære feil i myggnettet - det skal helst ikke sitte for stramt på vinduet.

Klipp deretter stoffet i henhold til pappmalen, og velge en av de følgende metodene:

 1. Bøye kanten inn to ganger og sy en fin kant i nettet, slik at den får en fin avdlutning i kantene,
 2. Sy rundt magnetbåndet i myggnettet, slik at det sitter fast på innsiden (hvis du skal sy rundt magnetbåndet, må du vente til siste trinn med dette).

TIPS: Det anbefales at du syr myggnettet med en symaskin for å få det mest holdbare resultatet.

Det selvklistrende magnetbåndet skal plasseres langs vinduet ditt

Start med å rengjøre vinduskarmen med rengjøringsmiddel, og vask over med en klut. La det tørke helt.

Nå skal du bruke selvklistrende magnetbånd langs vinduskarmen. Den selvklistrende siden, er siden med avtakbar folie (se den gule på bildet), som du enkelt kan fjerne fra båndets overflate. Klipp 4 stykker som passer sammen i hjørnene langs hele vinduskarmens omkrets (bruk et lite stykke magnetbånd for å måle, hvis du ikke har linjal). Dette gjøres lettest ved å ta hele rullen og feste magnetbåndet først i et hjørne, for så å rulle den ut og klippe av med en saks når lengden passer - og deretter å legge rullen opp mot der du har klippet og gjøre det samme i det neste hjørnet av vinduskarmen... gjentas til du er rundt hele veien.

Se evt. videoen nederst på siden.

Bruk magnetbånd med lim til ditt myggnett

Fest de 4 stripene med magnetbånd langs rammen ved å trykke den fast med hånden. Du kan enkelt rette opp i det selvklistrende på magnetbåndet innenfor den første timen, hvis du ikke har satt det så presist som du ville ha det.

Magnetbåndet skal oppå det andre magnetbåndet

Du må nå legge strimler med selvklistrende magnetbånd oppå magnetbåndet du allerede har festet til vinduet. Det er lett å se om magnetbåndet vender riktig med tanke på til tiltrekning. Hvis båndet vender feil vei mot det andre magnetbånd, er det bare å vri rullen en omgang. Du får igjen 4 stykker magnetbånd til karmen, som du kan klippe av underveis. Nå kan du fjerne stripen som sitter på limsiden og feste myggnettet.

Magnetbånd hefter på magnetbånd

Sy magnetbånd og myggnett sammen

Du må nå se om myggnettet passer til størrelsen til magnetbåndet på vinduet. Trykk nettet fast på magnetbåndet, som har selvklistrende siden utad. Hvis planen er å sy rundt magnetbåndet slik at det går i en kil ved kanten av myggnettet, bøy nå nettet rundt magnetbåndet slik at det fester seg til den ene siden, deretter kan du enkelt sy rundt båndet, fordi den sitter fast med lim akkurat der den passer med magnetbåndet på vinduet. Hvis du har sydd en fin kant på myggnettet, må du nå sy den fast i magnetbåndet - i det minste en liten søm i hvert hjørne. Bruk en olastoff-nål, eller en annen kraftig nåltype til symaskinen som kan passere gjennom magnetbåndet (den er laget av en gummiblanding). Vi lager snart en video slik at du få kan se hvordan det kan gjøres. Fordi vi vet at dette ble en lang forklaring...

Nå er du klar til å feste magnetmyggnettet mellom de to magnetbåndene på vinduskarmen.

Bildet nedenfor viser hvordan du enkelt kan fikse myggnettet hvis du klipper eller syr feil.

Enkelt med magnetbånd med lim

Ferdig myggnett til vinduet ditt

Nå er du ferdig med det magnetiske myggnettet til vinduet og kan enkelt åpne og lukke selve vinduet, når det trengs, ved å ta tak i et av myggnettets hjørner og trekke det av. Det er vanskelig å se at det sitter et myggnett på vinduskarmen, slik bildet viser. Det kommer ikke til å irritere utsynet eller være irriterende med tanke på design.

Ferdig myggnett laget med magnetbånd

Metode 2: myggnett uten sying

Her trenger du:

 • Selvklistrende magnetbånd i 19 mm
 • Magnetbånd hvit 20 mm
 • Insektnett eller tyll i metermål
 • Knappenåler
 • Linjal eller målebånd
 • Papp

Lag ditt eget myggnett uten å sy

Start med å måle vinduet ditt for å få en ide om hvor mye myggnett du trenger. Til å måle anbefaler vi at du bruker et stykke papp slik at du får et myggnett som passer til vinduets mål.

Selvklistrende magnetbånd skal være på vinduet

Samme prosedyre som i metode 1: magnetbåndet skal plasseres med sin selvklistrende side mot vinduskarmen. Det er veldig enkelt å korrigere hvis du ikke setter det riktig første gang. Du klipper igjen i hvert hjørne, slik at du får lagt fire stykker magnetbånd i vinduskarmen.

Det hvite magnetbåndet skal være øverst

Bruk deretter det hvite magnetbåndet ovenpå det grå du har festet på rammen. Her er det viktig at det hvite magnetbåndet vender riktig. Hvis magnetbåndet sitter litt skjevt, er det bare å vende rullen en omgang og så tiltrekkes den riktig. Deretter er det bare å plassere den hvite oppå det grå magnetbåndet og klippe av til du igjen får 4 stykker som matcher stykkene du allerede har festet på karmen.

Insektnettet skal være mellom de to magnetbåndene

Nå er du klar til å feste myggnettet mellom de to magnetbåndene. Her vil det være lurt å starte med å fjerne et stykke hvitt magnetbånd av gangen, og deretter feste myggnettet mellom de to magnetbåndene i en side av vinduskarmen av gangen.

Så er du ferdig med myggnettet ditt

Nå har du et magnetisk myggnett hvor du fremdeles enkelt kan åpne og lukke vinduet når det er nødvendig.

Alle produkter - 2 guider til myggnett med magneter

Vi har også laget en video om myggnett her

Det er ikke alltid lett å forklare ting på skrift - det kan fort bli langt og teknisk.

Selvfølgelig har også laget en video om myggnett til deg:

Et siste alternativ er metallplater

Det er også mulig å lage en løsning hvor du legger små metallplater opp i hvert hjørne av vinduskarmen, og deretter fester nettet med magneter (litt som å henge et stort stykke papir på en tavle med magneter i hvert hjørne). Imidlertid er denne løsningen bli like tett som med magnetbånd. Og løsningen kan bare brukes etter en tørketid på min. 2 dager for å lime fast metallplatene.

Trenger du mer hjelp til magnetprosjektet ditt?

Hvis du har spørsmål om disse guidene eller ønsker en annen type magnetisk myggnett, kan du kontakte oss via e-post eller telefon.

Hos Magnetz og Magnordic hjelper vi både selskaper og privatpersoner daglig til smartere og enklere løsninger med magneter. Vi har mange års erfaring med magneter, som vi er glade for å dele.