Bestill på hverdager før 14:00 - da sender vi varene dine samme dag

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Slik måles lastekapasitet og styrke

Slik måles lastekapasitet og styrke

Her kommer litt teori om magneter, og vi har gjort oss flid med å forklare det slik at de fleste kan følge med.

Måling av magneters lastekapasitet

Styrke og lastekapasitet er to forskjellige ting:

Magnetenes styrke er målt med avansert og presist utstyr, og det blir målt flere ganger. Vi velger å oppgi den minste verdien blant de foretagne målingene. Dette er din sikkerhet for at våre magneter kan oppnå den lastekapasiteten vi oppgir (i direkte trekk).

Lastekapasiteten er imidlertid en teoretisk maksimal verdi, som kun kan oppnås under ideelle betingelser. For lastekapasiteten er forskjellig, avhengig av om magneten henger i samme retning som gjenstanden som henges opp i magneten, og om det er direkte kontakt mellom magnet og magnetisk flate.

Den faktiske kraften avhenger av flere faktorer:

Avstanden mellom magneten og magnetflaten

Hvis det ikke er direkte kontakt mellom magneten og det magnetiske objektet som magneten skal tiltrekke/henge på, avtar kraften raskt med økende avstand. Selv et lite mellomrom på en halv millimeter kan halvere lastekapasiteten. Og et tynt lag maling eller tapet på en magnetisk overflate bidrar også til et fall i lastekapasiteten.

Magnetisk tiltrekning - teoretisk

Den teoretiske tiltrekningskraften gjelder når gjenstanden for magnetisk tiltrekning består av rent, mykt jern. Denne verdien reduseres for eksempel med bygningsstål.

Kraftens retning

En del av å ha ideelle betingelser er også vertikal kraft; dvs. det er vertikal tiltrekning mellom magneten og det tilstøtende magnetiske objektet.

Tykkelsen på magnetflaten

Den magnetiske flaten (magnettavle/hylle o.lign.) bør helst ikke være for tynn, da det raskt oppstår "magnetisk metning", hvilket betyr at en del av det magnetiske feltet (lastekapasiteten) forblir ubrukt.

Alle produkter - Slik måles lastekapasitet og styrke

Vi gjør alltid vårt beste med å beskrive magnetisme på en måte som er lett å forstå for alle. Men akkurat med lastekapasitet kan det være en utfordring, da det ikke finnes ett svar og én beregningsmetode. For det avhenger av veldig mange faktorer.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål til det ovenstående, og vi skal hjelpe deg med å beregne styrke eller lastekapasitet. Vår kundeservice er klar på telefon og e-post alle hverdager fra kl. 9-16.

PS! Vi har fått hjelp fra AI til å oversette denne teksten. Gi oss gjerne beskjed hvis det er noe som ikke gir mening. Dansk er vårt morsmål, men vi forstår etter hvert en del norsk. Så vi har gjennomgått teksten og rettet noen småting som ikke var helt korrekte etter vår beste norske forståelse.