Bestill på hverdager før 14:00 - da sender vi varene dine samme dag

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Magnetbånd og ark
  3. Magnetbånd
  4. Magnetbånd - Anisotropisk med polvending

Magnetbånd - Anisotropisk med polvending

Den store forskjellen mellom isotropisk og anisotropisk magnetbånd

Generelt er magnetbånd isotropisk med blandede nord- og sørpoler, så det kan feste seg til seg selv; noe som er ganske praktisk og gjør også at du ikke trenger å tenke på oppsetning magnetisk, fordi alle magneter kan feste seg til det (også annet magnetbånd). Men det kan også lages anisotropisk magnetbånd, hvor man vekselvis justerer polene i striper, slik at man fortsatt kan få magnetbåndet til å tiltrekke seg.

Ofte kan det være lettere å illustrere med en tegning:

tegning for illustrasjon

  1. Isotropisk magnetbånd (blandede poler)
  2. Anisotropisk magnetbånd (uniforme poler i vekslende striper)
  3. Anisotropisk magnetbånd (enveis poler N-side)
  4. Anisotropisk magnetbånd (enveis poler S-side)

Tegning 3 og 4 er for samme type magnetbånd, da det alltid vil være nord og sør på permanent magnetisme. Så du kan si at (3) er forsiden og (4) er baksiden - eller hvordan du måtte snu den, men dette er tegninger for det samme magnetbåndet.

På dette anisotropiske magnetbåndet må du tenke på om du setter opp en nordpolside eller en sydpolside. Og bare magneter med motsatt pol vil kunne feste seg til båndet. Dette er fordi de magnetiske partiklene har blitt orientert i en bestemt retning under produksjonen, og på denne måten kan man lage en ren nordside og en ren sørside.

Det er nyttig hvis du f.eks. har en dør eller port som ikke kan lukkes: sett to like striper magnetbånd overfor hverandre og de vil hindre at døren lukkes. Du kan ikke gjøre det med magnetbånd som nr. (1) og nr. (2) som tiltrekker seg i alle retninger.

Så dette magnetbåndet er et annet nyttig verktøy i vår magnetverktøykasse. Den kan ikke erstatte de andre typene magnetbånd med mix poler – men denne typen er et godt supplement som gir nye muligheter.