Bestill på hverdager før 14:00 - da sender vi varene dine samme dag

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Hvordan kan jeg lime magneter?

Hvordan kan jeg lime magneter?

Valg av lim til magneter: Hvis du vil lime magneter, anbefaler vi at du bruker to-komponent lim, UHU Plus Endfest 300-superlim eller et UHU Max Repair-superlim, som kan brukes på de fleste overflater.

Vi anbefaler ikke bruk av varmt lim til supermagneter (av neodymium), da varmen kan demagnetisere magnetene. Lim fra merket Super Glue anbefales ikke til våre magneter, fordi det kan skade belegget. Vi anbefaler heller ikke å bruke sekundlim på grunn av faren for en kjemisk reaksjon.

FAQ om lim

For å kunne lime noe fast, må overflaten alltid være ren, tørr og fri for støv. Unngå ujevne eller grove overflater. Rengjør eventuelt med vann og såpe først og deretter med isopropylalkohol, og vent med å lime til overflaten er helt tørr. Limet fester seg bare når det er i full kontakt med overflaten (helst med et hardt trykk). Jo jevnere overflaten er, jo bedre blir resultatet.

Lim til neodymmagneter

Når du limer en neodymmagnet med et glatt belegg (dvs. supermagneter), bør overflaten pusses ganske lett med finkornet sandpapir der det skal limes. Belegget skal ikke gjennomtrenges; bare lett pusisng. Du må ikke presse magneten for hardt mot sandpapiret når du klargjør overflaten for limet.

Visse syntetiske stoffer som polypropylen (PP), polyetylen (PE), så vel som pulverlakkerte overflater er ikke ideelle, ettersom limet kan gå i oppløsning under trykk. Gjennomfør derfor nøye testing før du bestemmer deg om limet fungerer optimalt.

NB! Test alltid for å unngå skuffelser. Og tenk deg nøye om før du fester magneten - for når den først er festet, sitter den veldig godt fast!

Selvklistrende magneter

Som et alternativ til å lime selv, kan du ta en titt på vårt utvalg av selvklistrende magneter.

Selvklistrende powermagneter er den enkleste og mest praktiske løsningen hvis du trenger å feste en magnet, men du har ikke tid til å behandle magneten og gjøre den klar med lim.

Selvklistrende neodymmagneter er spesielt populære i emballasjeindustrien og blant byggherrer og utstillere. De brukes fra alt til magnetisk lukking av bøker og magnetiske nøkkelholdere, til hengende bygningsmaterialer hvor man ikke har lov til bore. Ofte i kombinasjon med magnetisk metall.

De selvklistrende supermagnetene har et lag med sterkt 3M lim på den ene siden og et lite stykke beskyttende folie på toppen, slik at magneten fester seg når du fjerner folien. Fjern beskyttelsesfolien rett før bruk og ikke berør limet til etter at folien er fjernet. Vi selger de selvklistrende magnetene i pakker med 10 stk. satt sammen parvis, dvs. 5 stk. med nordpol og 5 stk. med sydpol "oppad".

Selvklistrende neodymmagneter er vanligvis ikke egnet til utendørs bruk, da de kan ruste. Bruk i stedet gummimagneter.

OBS! selvklistrende magneter kan sjelden brukes på stoff/klær, da fibrene ødelegger klistremidlet. Derfor bør du heller vurdere en lim-selv-løsning til stoff og klær, hvor limet passer til både magneter og stoff.

 

Alle produkter - Hvordan kan jeg lime magneter?

Selvklistrende magnetbånd

Den litt mer fleksible magnetiske løsningen er selvklistrende magnetbånd (også kalt magnettejp). Magnetbåndet har også fått et lag kraftig 3M lim på den ene siden og en beskyttende film ovenpå, slik at magnetbåndet bare er selvklistrende når du fjerner filmen. Magnetbånd kan klippes i små eller store biter med en vanlig saks. Limet er ikke så sterkt som på powermagnetene, så det er litt lettere å angre en stilling etterpå med magnetbånd.

Det kan være en utfordring å bruke det selvklistrende magnetbåndet på stoff med løse fibre, da det ødelegger klistremiddelet. Vurder å sy magnetbåndet fast i stoffet i stedet.

OBS! Magnetbåndet har ikke et like kraftig magnetfelt som powermagneter, men det kan fortsatt holde en del.