Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Festning av hjuldeksel til campingvogn

Festning av hjuldeksel til campingvogn

En kunde henvendte seg til oss ettersom han ikke ønsket å bruke trykklåser til å feste dekselet over hjulet til campingvognen. Et deksel med trykklås kan ikke justeres, men det kan magneter. Vi mottok dette bildet:

Bruk magneter til å feste dekselet over hjulet til campingvognen

Vi testet en del løsninger, og her er hva vi kom frem til.

Magnet som trykklås

Campingvognen hadde allerede montert trykklås med skruer, slik at vi kunne erstatte selve trykklåsen med nedsenkede pottemagneter. Sammen med kunden valgte vi en diameter nær diameteren til trykklåsen - en Ø16 mm. nedsenket pottemagnet.

På selve hjuldekselet har vi sydd en sy-fast magnet på 18x2 mm. så den kan kan ha litt flate å bevege seg i - det gjør løsningen litt mer fleksibel og sterk enn en 12x2 mm. sy-fast magnet; men den mindre magneten på 12x2 mm. kan også brukes. Skal løsningen være enda sterkere og mer fleksibel, kan det være lurt å vurdere en avlang power magnet på 25x15x6 mm. i stedet. Det gir deg flere justeringsalternativer til hjuldekselet.

Merk at magneter uten gummibelegg eller plastdeksel ikke er rustfrie. Det spiller imidlertid ingen rolle for styrken - det er bare kosmetisk, og overflaterust kan i de fleste tilfeller fjernes med finkornet sandpapir eller stålull.

For å gi løsningen størst mulig styrke valgte vi å bruke magneter på begge overflater; dvs. på campingvognen og på dekselet.

Du kan også velge metallplater

Hvis behovet for styrke er mindre, kan du velge å erstatte den nedsenkede pottemagneten med en nedsenket metallplate som er magnetisk (men ikke en magnet i seg selv). Det kunne for eksempel. være en Ø12 mm. metallplate. Den plasseres på campingvognen der skruen til trykklåsen er plassert, og deretter kombineres den med en påsydd magnet på selve dekselet.

OBS! Det er nødvendig å bruke en magnet sammen med metallplaten, da metall mot metall ikke er magnetisk.

Avstand er en viktig faktor

Har du et tykt hjuldeksel? Du bør være oppmerksom på at magnetkraften reduseres ved avstand: jo lenger avstanden mellom magnet og magnet, eller magnet og metallplate, jo mer reduseres styrken. Et tykt deksel gjør at du skal bruke magnet mot magnet, ettersom det gir et magnetfelt fra begge sider (i motsetning til magnet mot metall). Og husk at en flat overflate gir bedre betingelser for magnetisme, så sørg for å glatte ut stoffet så mye som mulig når du syr magneter fast i stoffet.

 

Alle produkter - Festning av hjuldeksel til campingvogn

Bytt trykklåser andre steder

Løsningen ovenfor, for hjuldeksler på campingvogner og utskifting av trykklås med magneter er selvfølgelig en metode som kan brukes mange andre steder også - ikke bare på campingvognen. Det kunne for eksempel være på et telt, presenning osv. Mulighetene er mange med magneter. Og vi vil hjelpe deg med å velge magnetstyrken til prosjektet ditt, hvis du er i tvil om hvilken du skal bruke. Vi sitter klare i kundeservice på alle ukedager i åpningstiden - send oss en e-post eller ring oss.