Vi sender samme dag, når du bestiller før 14:00 på virkedager

Skriv inn søkeord...

Søker...

Ingen produkter samsvarer med søket ditt.

  1. Forside
  2. Dørstopp med magnet

Dørstopp med magnet

Lag din egen dørstoppermagnet med en magnet og et stykke metall. Du bestemmer faktisk selv om magneten skal festes til døren og metallet på dørkarmen eller omvendt. Det viktigste er at du kombinerer metall og magnet for å få det beste resultatet. Dette er også er billigere enn å kombinere magnet mot magnet.

DIY magnetisk dørstopper

Velg en magnet med en styrke som passer til formålet: Hvis det er en tung dør, velg en stor og sterk magnet. Hvis det er en lett dør som bare skal holdes mot karmen, vil en altfor sterk magnet bare gi utfordringen ved at døren blir for vanskelig å lukke.

Det er veldig vanskelig å gi én formel til alles behov, så hvis du er i tvil om hvilken magnet du skal velge til din hjemmelagde dørstopper, kontakt oss på telefon eller via kontaktskjemaet.

Valg av magnettype

Nedenfor finner du både forsenkede pottemagneter som kan skrus fast på døren eller dørkarmen med en forsenket skrue, og gummimagneter som tåler vind, vær og støt. Pottemagnetene tåler også støt, men hvis du vil ha en dør som må trekkes hardt for å åpnes mot magneten, bør du velge en gummimagnet, da gummibelegget er laget for å motta støt. Pottemagneten kan sprekke, men magneten blir fortsatt inne i metallpotten, så det er mest visuelt at det gjør en forskjell. Også kan det lage høyere lyd med metall mot metall enn med gummimagnet mot metall.

Alle produkter - Dørstopp med magnet

Hvorfor magnet mot metall?

To magneter i mot hverandre har en enorm kraft, og det kan være litt vanskelig å unngå at magnetene ikke går i stykker. I tillegg er det en klar fordelen at du ikke kan vende en metallplate feil, da den vil bli tiltrukket av magneten begge veier. Magneter kan derimot frastøte hverandre hvis de står overfor hverandre med samme pol, og blir et rot hvis du setter ting i feil retning.